Monday, 17 December 2012

kenape mesti beli? tapi..

satu tabiat yg susah nak dibendung dalam diri aku ni ialah
suke beli tapi tak nak gune
apakah?
contohnye mcm beli buku tapi taknak baca
err bukan tak nak baca tapi malas nak baca :D
memang sekarang ni bertimbun2 la buku dan majalah2 yg aku tak habes bace lagi
bile pergi kedai buku rase serba salah pulak kalau tak beli satu T.T
mengapakah?
taktahu la kenape jadi mcm ni
nak kate tabiat tak jgk
maybe suke buat koleksi kot
cehh koleksi
gaya da mcm ulat buku haha haktuiii
pastu pulak selalu beli baju tapi tak nak pakai
yeahhh it always happen to me
sampai nak beli baju baru lagi pun mak bising cakap baju banyak lagi hehe
memang perempuan macam tu ke? cecece menanya pulak
mungkin masa beli tu rase mcm cantik, anggun, bergaya
penuh dengan daya imaginasi
kalau pakai mesti nampak elegen la konon wekkk
tertarik la, tercantik la
bile da beli, try kt rumah ttbe nmpk hodoh pulak
wtfish? dari mate mmg semuanye nampak indah
itu la dinamekan nafsu mata hoho
laen kali sebelum beli better try dulu tgk sesuai atau tidak
tapi tu la masalah aku malas nak try
atau kadang2 kat setern tmpat tuh takde fitting room
pun satu hal jgk
kalau beli secara online pun kene tengok saiz badan kite dulu
kalau tak sesuai rugi je beli
mmg la bile model2 tu memperagakan baju diaorang semuanya nampak indah
untuk die la.. untuk kite? ahaaa dok tahu la ~
last2 bile da beli beli
try2 pakai ttbe tak sesuai or tak muat ke daa tak nak pakai
tak ke menyesal tu? T,T
tapi aku kalau tak muat nak pakai pun nasib baek ade adik untuk backup
jadi takde la rasa membazir hehe
kes ni same jugak time nak beli makanan
masa amek tuh takde la rasa banyak
bile nak bayar ttbe rase teramek banyak pulak bhahaha
dan2 dah over budget
so konklusinya jangan beli sesuatu mengikut hawa nafsu kui3

hmm
jadi ni antara buku2 yang da dibeli tapi tak habes dibaca hehehe
sampai buku muet pun dalam kategori ? ahaa
da la bulan tiga tahun depan nanti nak exam
satu hape tak prepare lagi -..-
doakan yeen senang nak jawab k? :D

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

yeen...rasanya orang perempuan memang cenggitu kowt...sebab akak pown ada masalah yang sama... sebenarnya x perlu beli pown...tapi nak jugak beli...

btw... all the best untuk MUET tu kay... ^_^

yeen miscelivious said...

tahu takpe.. sbb tu ade org kate prpmn ni ade 9 nafsu XD

btw thx ye hikhik :)

Maria Menado~ said...

goodluck muet! hehe.. kite pon suke beli buku.... kecuali novel sebb akak dah suke beli novel.. rembat dia je la. =P

yeen miscelivious said...

hehe tenkiu.. kite pun sbnrnye taksuke beli novel.. suke pinjam kat libry je :3

syahirah said...

banyaknya buku yang tak baca lagi. hahaha. rasanua semua perempuan macmtu. sbb saya pun suka la tengok baju pastu nak beli hahhaha

yeen miscelivious said...

hik3 kite geng

miz ruha said...

kalau novel, kak beli pasti kak akan baca...
ada certain baju or kasut, mula nampak cantik aje.. bila dah beli tak pakai pun.. kihkihkih...

gud luck untuk MUET.. ^_^

miza yusof said...

samalah kita. miza pun suka sangat membeli. kesudahannya guna tidak. heheh

Hatimi Tahirruddin said...

takpe2 yg dah beli tu nanti boleh bg kat sape2...

Aimie Mimot said...

Anda di tag ; http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2012/12/gempak-giveaway-by-farah-puteri-ain.html

Post a Comment

ce komen ce komen cikittt :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
A